Matematik
Vektor (eksamensopg. i mat) 3.055
30. januar 2008 af
spunkieboy (Slettet)
Hejsa
Jeg står over for et lidt drilsk problem
Jeg er blevet oplyst om 2 vektorer (va)=vektor a og (vb)=vektor b, at (2*va - vb)*(va + vb) = 45
Længden af va = 6
Og til sidst, va * vb = -2
og jeg skal finde længden af vb..
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gribe den an..
har kigget lidt på va*vb=-2 først, for at kunne bruge den i det førstnævnte udtryk...men intet resultat..
any ideas? :S
(Sidder med alle regnereglerne for vektorer, så kender dem godt..kan bare ikke se sammenhængen/forstå hvordan jeg skal koble informationer sammen)
Jeg står over for et lidt drilsk problem
Jeg er blevet oplyst om 2 vektorer (va)=vektor a og (vb)=vektor b, at (2*va - vb)*(va + vb) = 45
Længden af va = 6
Og til sidst, va * vb = -2
og jeg skal finde længden af vb..
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gribe den an..
har kigget lidt på va*vb=-2 først, for at kunne bruge den i det førstnævnte udtryk...men intet resultat..
any ideas? :S
(Sidder med alle regnereglerne for vektorer, så kender dem godt..kan bare ikke se sammenhængen/forstå hvordan jeg skal koble informationer sammen)
Svar #1
30. januar 2008 af peter lind
Gang venstre side i den første ligning ud. Resultatet vil indeholde va^2 =|va|^2, vb^2 = |vb|^2 og va*vb. Det eneste du ikke kender er |vb|
Svar #2
30. januar 2008 af spunkieboy (Slettet)
Arh, der er jeg nu stærkt uenig, eller uvidende...
der står jo netop (2*va - vb)..det kan du da ikke bare gange ud til va^2 og slet ikke vb^2..
Den første distrubitive lov siger, at t*(va + vb) = t*va + t*vb..
men her har jeg jo kun t*va - vb...hele den første ligning (2*va - vb)*(va + vb) = 45, svarer jo til vektor x * vektor y = 45
Så du må forklaree nærmere hvad du lige har tænkt, ellers tror jeg ikke den der udregning holder...
der står jo netop (2*va - vb)..det kan du da ikke bare gange ud til va^2 og slet ikke vb^2..
Den første distrubitive lov siger, at t*(va + vb) = t*va + t*vb..
men her har jeg jo kun t*va - vb...hele den første ligning (2*va - vb)*(va + vb) = 45, svarer jo til vektor x * vektor y = 45
Så du må forklaree nærmere hvad du lige har tænkt, ellers tror jeg ikke den der udregning holder...
Svar #3
30. januar 2008 af spunkieboy (Slettet)
Vent lidt, tror måske jeg fatter hvad du mener nu... :P
Du mener netop hele venstre side skal ganges sammen?, altså (2*va - vb)*(va + vb)??
Dermed får jeg 2*va^2 + va*vb - vb^2..
ved ikke om det var der du ville have mig hen?
Du mener netop hele venstre side skal ganges sammen?, altså (2*va - vb)*(va + vb)??
Dermed får jeg 2*va^2 + va*vb - vb^2..
ved ikke om det var der du ville have mig hen?
Skriv et svar til: Vektor (eksamensopg. i mat) 3.055
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
