Fysik

KraafT?

30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)
En gymnasieelev trækker en sten 25m hen ad en vandret vej. Stenen vejer 80kg
Hvor stor er tyngdekraften på stenen?

ft =mgh
(hmm er formlen rigtig)
(80*9,82N/kg)*25m.

ville høre om det er rigtig??

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af kleif

ft = m*g

Epot = m * g * h

Svar #2
30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

skal det ikke være ft? i dette tilfælde
og er min mellemregning rigtig??

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2008 af kleif

Husk at kigge på dine enheder.
En kraft måles i Newton [N].

ft = m*g => N = kg/(N/mg) = N

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af kleif

Tyngdekraft er givet ved:
ft = m*g

Grunden vil jeg skriver:
Epot = m * g * h

... er at du skrev det, er at du skrev ft = m*g*h, med det er altså den potentielle energi.

Svar #5
30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

okaay nu forstår jeg.
Men er dette så ikke rigtigt?

(80 kg.* 9,82N/kg)* 25m.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2008 af janko (Slettet)

g defineres ikke i enheden N/kg, men i m/s^2

Svar #7
30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

okaaay, nu er jeg med .
tak (:

Svar #8
30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

Hmm enheden bliver vel Newton eller er det J ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2008 af janko (Slettet)

Tyngdekraften = F.t = m * g
Potentielenergi = m * g * h

m er for dit vedkommende er 80kg
g = 9,82m/s^2
h er i din opgave 25 m


F.t = 80kg * 9,82m/s^2 (enheden er [N])
E.pot = 80kg * 9,82m/s^2 * 25m (enheden er [N/m] og kaldt [J])

Svar #10
30. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

er det begge der skal bruges ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2008 af kleif

nej, kun Ft

Svar #12
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

1000 tak (:

Skriv et svar til: KraafT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.