Matematik
Differentialligning
30. januar 2008 af
Miss La Di Da (Slettet)
Opgave:
Bestem til differentialligningen y'=4y+10 den løsning
f(x), som går gen. punktet (o,-½)
Jeg har omskrevet differentialligningen til flg.:
y(x)=10/4-c*e^4x og skal nu finde c.
Er det korrekt, og hvordan kommer jeg videre herfra?
På forhånd tak!
Bestem til differentialligningen y'=4y+10 den løsning
f(x), som går gen. punktet (o,-½)
Jeg har omskrevet differentialligningen til flg.:
y(x)=10/4-c*e^4x og skal nu finde c.
Er det korrekt, og hvordan kommer jeg videre herfra?
På forhånd tak!
Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)
dy/dx=ay+b <=> y= -b/a+c*e^(ax)
Heraf:
y=-10/4+c*e^(4x)=-5/2+c*e^(4x)
c findes ved indsættelse af dit punkt.
Heraf:
y=-10/4+c*e^(4x)=-5/2+c*e^(4x)
c findes ved indsættelse af dit punkt.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
