Matematik
Hjælp !
31. januar 2008 af
FILURxD
Hvordan beregner jeg dette?
Et politisk parti øger ved opinionsundersøgelser 3 måneder i træk vælgertilslutningen med henholdsvis
8.6% , 2.4% og 3.6%. Beregn den gennemsnitlige månedlige procentvise stigning i partiets vælgertilslutning. Hvad er den samlede procentvise stigning?
Et politisk parti øger ved opinionsundersøgelser 3 måneder i træk vælgertilslutningen med henholdsvis
8.6% , 2.4% og 3.6%. Beregn den gennemsnitlige månedlige procentvise stigning i partiets vælgertilslutning. Hvad er den samlede procentvise stigning?
Svar #1
31. januar 2008 af mathon
udgangsvælgerantal = No
N = No*1,086*1,024*1,036 = 1,1521
gennemsnitlig procent = p
N = No*(1+p/100)^3 = No*1,1521, hvoraf
(1+p/100)^3 = 1,1521
1+p/100 = 1,1521^(1/3)
p/100 = [1,1521^(1/3) - 1]
p = [1,1521^(1/3) - 1]*100
p_s er den samlede procentvise stigning
N = No*(1+p_s/100) = No*1,1521
1+p_s/100 = 1,1521
p_s/100 = 0,1521
p_s = 0,1521*100 = 15,21
N = No*1,086*1,024*1,036 = 1,1521
gennemsnitlig procent = p
N = No*(1+p/100)^3 = No*1,1521, hvoraf
(1+p/100)^3 = 1,1521
1+p/100 = 1,1521^(1/3)
p/100 = [1,1521^(1/3) - 1]
p = [1,1521^(1/3) - 1]*100
p_s er den samlede procentvise stigning
N = No*(1+p_s/100) = No*1,1521
1+p_s/100 = 1,1521
p_s/100 = 0,1521
p_s = 0,1521*100 = 15,21
Skriv et svar til: Hjælp !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
