Matematik
linær regning hjælp
31. januar 2008 af
tazz0r (Slettet)
En virksomhed producerer ure. Sammenhængen mellem det antal ure, der produceres, og de samlede produktionsomkostninger er lineær.
I det følgende kaldes antallet af ure, der produceres, for x og de samlede produktionsomkostninger i kr. for p(x). De samlede produktionsomkostninger, når der produceres 40 ure, er 3400 kr., og for hvert ekstra ur, der produceres, stiger omkostningerne med 70 kr.
a) Hvor meget koster det at producere 45 ure?
b) Bestem en forskrift for funktionen p.
Virksomheden sælger urene for 100 kr. pr. stk.
c) Hvor mange ure skal virksomheden mindst sælge for ikke at
få underskud?
d) Hvor mange ure skal der sælges for at få et overskud på 2400 kr.?
I det følgende kaldes antallet af ure, der produceres, for x og de samlede produktionsomkostninger i kr. for p(x). De samlede produktionsomkostninger, når der produceres 40 ure, er 3400 kr., og for hvert ekstra ur, der produceres, stiger omkostningerne med 70 kr.
a) Hvor meget koster det at producere 45 ure?
b) Bestem en forskrift for funktionen p.
Virksomheden sælger urene for 100 kr. pr. stk.
c) Hvor mange ure skal virksomheden mindst sælge for ikke at
få underskud?
d) Hvor mange ure skal der sælges for at få et overskud på 2400 kr.?
Svar #3
31. januar 2008 af bluegambler (Slettet)
Først vil jeg sige at jeg ikke vil give dig svarene men i stedet prøve at få dig til at forstå meningen med opgaven.
a)og b) Du skal tænke det som to ligninger, først opstiller du en ligning for de 40 ure, og så opstiller du en for de 45 ure.
c) Nu har du ligningen og så skal du finde ud af når du får 100 kr pr ur hvor mange ure skal så sælges for at fortjeneste - omkostninger = 0
d) Samme som i c) men nu skal overskud - omkostninger = 2400
a)og b) Du skal tænke det som to ligninger, først opstiller du en ligning for de 40 ure, og så opstiller du en for de 45 ure.
c) Nu har du ligningen og så skal du finde ud af når du får 100 kr pr ur hvor mange ure skal så sælges for at fortjeneste - omkostninger = 0
d) Samme som i c) men nu skal overskud - omkostninger = 2400
Skriv et svar til: linær regning hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
