Matematik
eksponentielt
31. januar 2008 af
anna85 (Slettet)
hej
min opgave lyder bestem ud fra tabellen en model der med god tilnærmelse beskriver udviklingen af produktionen af råolie hvor x angiver antal år efter 1900
år
1900 0,149
1905 0,215
1910 0,328
1915 0,432
1920 0,689
1925 1,069
1930 1,412
jeg putter tallene ind i min lommeregenr og trykker på
ringreg( Y=a+bx) så for jeg
a= -0,014214
b= 0,041843
r^2= 0,914748
r= 0,956425
kan det passe?
min opgave lyder bestem ud fra tabellen en model der med god tilnærmelse beskriver udviklingen af produktionen af råolie hvor x angiver antal år efter 1900
år
1900 0,149
1905 0,215
1910 0,328
1915 0,432
1920 0,689
1925 1,069
1930 1,412
jeg putter tallene ind i min lommeregenr og trykker på
ringreg( Y=a+bx) så for jeg
a= -0,014214
b= 0,041843
r^2= 0,914748
r= 0,956425
kan det passe?
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Er udviklingen eksponentiel?
I så fald benytter du forkert regression.
Du har her brugt lineær, hvor du så skulle have brugt expreg.
I så fald benytter du forkert regression.
Du har her brugt lineær, hvor du så skulle have brugt expreg.
Svar #3
31. januar 2008 af anna85 (Slettet)
ok har skrevet på lommeregneren der kommer a*b^x
a 0,14791
b 1,0794
r^2 0,996908
r 0,998453
kan det passe
a 0,14791
b 1,0794
r^2 0,996908
r 0,998453
kan det passe
Skriv et svar til: eksponentielt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
