Matematik
Differentialregning
02. februar 2008 af
Brogaard89 (Slettet)
Hej! Nogen, som kan hjælp lidt med denne opgave. er lidt i problemer..
Givet funktion f(x)=x^4-2x^3-3 skal du bestemme funktionens monotoniforhold og lokale ekstrema, idet du detaljeret skal gør rede for fremgangsmåden.
Bestem ligningen for tangenten i 2.
Bestem ligningerne for funktionens vendetangenter.
Funktionen har to nulpunkter, hvor den ene ligger meller 2 og 3. Bestem dette nulpunkt med 4 decimaler ved anvendelse af Newton-Raphsons metode, når fremgangsmåden tydeligt skal fremgå.
På forhånd tak
Givet funktion f(x)=x^4-2x^3-3 skal du bestemme funktionens monotoniforhold og lokale ekstrema, idet du detaljeret skal gør rede for fremgangsmåden.
Bestem ligningen for tangenten i 2.
Bestem ligningerne for funktionens vendetangenter.
Funktionen har to nulpunkter, hvor den ene ligger meller 2 og 3. Bestem dette nulpunkt med 4 decimaler ved anvendelse af Newton-Raphsons metode, når fremgangsmåden tydeligt skal fremgå.
På forhånd tak
Svar #1
02. februar 2008 af Zalam (Slettet)
Hvad er det mere præcist, at du har problemer med? Har du ikke et løsnings forslag selv, eller måske et lille gæt på, hvad du skal?
Svar #2
02. februar 2008 af Brogaard89 (Slettet)
Jamen kan ikke lige finde mine notater til emnet, så ved ikke lige framgangsmåden, så det lidt et problem.. Så håbede på lidt hjælp, da det skal afleveres på mandag:S
Svar #4
02. februar 2008 af nanna_g (Slettet)
Hej.
Først finder du ekstrema ved at sige f'(x)=0
Derefter skal du bestemme om de/det fundne ekstrema er henholdsvis maks eller minimum og dette gør du ved at indsætte nogle x-værdier omkring ekstrema.
Derefter kan du bestemme monotoniforhold, altså i hvilke intervaller grafen er stigende og aftagende samt om du har med globalt eller lokalt ekstrema at gøre.
Først finder du ekstrema ved at sige f'(x)=0
Derefter skal du bestemme om de/det fundne ekstrema er henholdsvis maks eller minimum og dette gør du ved at indsætte nogle x-værdier omkring ekstrema.
Derefter kan du bestemme monotoniforhold, altså i hvilke intervaller grafen er stigende og aftagende samt om du har med globalt eller lokalt ekstrema at gøre.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
