Matematik

f(x)=(1/3)x^3+x^2-3x+k?

02. februar 2008 af Daniel88 (Slettet)
En opgave i Mat på B-niveau

Om en funktion f oplyses at:
f'(x)=(x+3)(x-1)
Bestem monotoniforholdene for funktionen f.

Har fundet nulpunkterne for f'(x)de ligger i x=-3 og x=1.
Men jeg sidder lidt fast nu hvor jeg skal finde funktions/y-værdierne til disse x-værdier. Da jeg jo kun har den afledede funktion.

Jeg har tænkt: (x+3)(x-1)=x^2+2x-3
Nu er det mere overskueligt(for mig) at se hvad, der egentlig er afledt af, det må være noget med
(1/3)X^3+x^2-3x.
Men jeg kan jo ikke lige tage højde for konstanten der knytter sig til udtrykket, da den jo er forsvundet under afledningen. Så jeg står altså med ligningen
f(x)=(1/3)x^3+x^2-3x+k, hvor jeg hverken kender k eller
f(x). Nogen idéer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

funktions værdierne er ikke nødvendige for at bestemme monotomiforholdene.
lav en fortegnsundersøgelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2008 af Zalam (Slettet)

y værdierne til x værdierne finder du ved at indsætte x værdierne i din afledede funktion og isolere y.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Der findes y' og ikke y.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2008 af Zalam (Slettet)

#3

doh ja.. :S

Svar #5
02. februar 2008 af Daniel88 (Slettet)

hmm.. ok. Jeg har ellers altid lært at angive lokale ekstrema med koordinatsæt. Men tak for hjælpen :)

Svar #6
02. februar 2008 af Daniel88 (Slettet)

angive lokale ekstrema når der bliver spurgt om monotoniforhold

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Monotoniforhold og ekstremaer er to forskellige ting.

Skriv et svar til: f(x)=(1/3)x^3+x^2-3x+k?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.