Matematik

4gradhilp

03. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)
Hej.

Håber i kan hjælpe mig. hvordan kan en funktion for 4 grad polynomium se ud med tal? det skal ikke blot være formen, men helst et eksempel med tal i og den skal have 4 rødder, så jeg kan tegne den ind på graffen og se den skærer x-aksen 4 gange. jeg vil nemlig gerne tegne den og se om det passer.

et andet spørgsmål er, hvordan kan man se på en graf hvilken grad polynomiumen har?

vh mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af niras (Slettet)

Graden af et polynomium er den højeste potens som x sættes i.

Prøv at få Excel til at tegne funktionen - så kan du let ændre på faktorerne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=ax^4+bx^3+cx^2+dx+e=a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
hvor r1,r2,r3,r4 er rødder til dit 4. gradspolynonium.

Svar #3
03. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

jeg har prøvet at tegne den ind, men den skærer ikke x-aksen 4 gange.
jeg vil gerne ha en 4 gradspolynomium, så jeg kan tegne den ind, som graf

altså en funktion

Svar #4
03. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

jeg har prøvet at tegne den ind, men den skærer ikke x-aksen 4 gange.
jeg vil gerne ha en 4 gradspolynomium, så jeg kan tegne den ind, som graf

altså en funktion

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
vælg r1,r2,r3,r4, således at ingen af disse er ens. a er valgfri, så skal du nok få dig et 4. gradspolynonium, som skærer x-aksen 4 gange.

Skriv et svar til: 4gradhilp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.