Matematik

aflevering haster

03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)
Hvordan finder jeg højden???
http://peecee.dk/upload/view/95000

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Har pyramiden en kvadratisk grundflade? Står i teksten, men ser ikke sådan ud på billedet..

Svar #2
03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Ja, den skal have en kvadratisk grundflade, men hvordan beregner jeg højden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Har du kun fået de to tal? Kan ikke helt se hvordan du kan beregne højden uden at vide noget om hældningen af siderne..

Svar #4
03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Der er kun to tal. 24m og 13m. I opgaven står der at jeg bare skal beregne pyramidens højde. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre..

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvis du ikke ved om de 13m gælder for alle siderne, tror jeg ikke den kan løses med de oplysningen du har fået.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2008 af Isomorphician

#0
Du har tegnet tegningen lidt forkert.
Benyt at højden er den ene katete i den retvinklede trekant med hypotenuse = 13 og den anden katete = 12

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2008 af Zalam (Slettet)

udregn længden af diagonalerne i grundfladen. Midten/halvdelen af dem = der hvor højden står. Så udregner du længden af en af de fire "hjørne pæle" (B på din tegning)

Så har du en retvinklet trekant, hvor du kender hypotenusen og en katete, så kan du bruge pythagoras.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2008 af Zalam (Slettet)

til at finde den sidste katete som er din højde.

Svar #9
03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

---
Jeg er ikke helt med...
Hvordan udregner jeg diagonalerne i grundfladen.
Den ene af diagonalerne er 4,8, og den anden er 2,4

Hvis du siger at jeg skal udregne midten/halvdelen af dem, altså fra højden giver det = 2,4
---

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2008 af Zalam (Slettet)

Grundfladen har en side længde på 24m, da den er kvadratisk kan du dele den op i to retvinklede trekanter, hvor du kan udregne længden af hypotenusen (diagonalen) ved pythagoras: kvadratrod(24^2 + 24^2) = 33,941.

det du så skal er, at du skal forestille dig en retvinklet trekant, hvor den ene katete er højden i pyramiden, den anden katete er halvdelen af diagonalen (fordi højden jo sidder midt på diagonalen). Hypotenusen i trekanten er en af de skrå sider (hjørnerne / der hvor du har tegnet B).

Det du så skal er at du skal udregne længden af denne, det kan du med pythagoras, eller trignometrien.

Når du kender længden af den side kigger du tilbage på den trekant vi forestillede os og nu kender du to sider i den og da den er retvinklet kan du bruge pythagoras ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2008 af Isomorphician

#10
Man kan også dele grundfladen op i fire mindre kvadrater, og dermed få den ene katete ved 24/2, og holde det i hele tal.

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2008 af Zalam (Slettet)

#11

Det var jo egentlig en lettere løsning, ikke at den anden er svær, men lidt sværere er den jo ;) Jeg har bare en vane med at det tænkte i trekanter når det er pyramider :P

Skriv et svar til: aflevering haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.