Matematik
vektorer
03. februar 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
Håber nogle kan hjælpe mig med følgende opgave:
I et koordinatsystem i rummet er givet en plan a med ligningen: 2x - y + z + 3 = 0 og en linje l med parameterfremstillingen: (x, y, z) = (1, 2, 3) + t(1,-1,1).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektrion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
I et koordinatsystem i rummet er givet en plan a med ligningen: 2x - y + z + 3 = 0 og en linje l med parameterfremstillingen: (x, y, z) = (1, 2, 3) + t(1,-1,1).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektrion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
Svar #1
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Lav en parameterfremstillingen for den rette linje gennem punktet A (-2,2,3) og som står vinkelret på planen alfa.
Når dette er gjort findes skærringen mellem denne linje og linjen l. Dette er punktet P.
Når dette er gjort findes skærringen mellem denne linje og linjen l. Dette er punktet P.
Svar #2
03. februar 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Okay - bliver retningsvektoren for den rette linje så (0,0,0)?
Svar #3
03. februar 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Hov - retningsvektoren kan vel ikke være (0,0,0). Hvordan finder jeg den?
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
