Matematik
Ligebenet trekant..
03. februar 2008 af
sukkerknald (Slettet)
Hej,
Jeg har en ligebenet trekant og jeg har 2 sider, som hver er kvadratrod 40 og en grundflade som er 4.
Jeg skal beregne h - hvordan gør jeg egentlig det? Ret pinligt, at have glemt det.
Jeg ville først bruge arealet for en trekant, som lyder A=0,5*h*g
Men jeg kender jo heller ikke A.
Nogle som kan hjælpe mig?
Jeg har en ligebenet trekant og jeg har 2 sider, som hver er kvadratrod 40 og en grundflade som er 4.
Jeg skal beregne h - hvordan gør jeg egentlig det? Ret pinligt, at have glemt det.
Jeg ville først bruge arealet for en trekant, som lyder A=0,5*h*g
Men jeg kender jo heller ikke A.
Nogle som kan hjælpe mig?
Svar #1
03. februar 2008 af mathon
Brug Herons Formel:
T = sqrt[s*(s-a)(s-b)(s-c)], hvor 2s = a+b+c
som
i det konkrete tilfælde giver:
T = sqrt[(sqrt(40)+2)*(sqrt(40)-2)*2^2] = sqrt[(40-4)*2^2)-2)]= sqrt(36*4)=
sqrt(36)*sqrt(4) = 6*2 = 12
(1/2)*h*4 = 12.....
T = sqrt[s*(s-a)(s-b)(s-c)], hvor 2s = a+b+c
som
i det konkrete tilfælde giver:
T = sqrt[(sqrt(40)+2)*(sqrt(40)-2)*2^2] = sqrt[(40-4)*2^2)-2)]= sqrt(36*4)=
sqrt(36)*sqrt(4) = 6*2 = 12
(1/2)*h*4 = 12.....
Svar #4
03. februar 2008 af sukkerknald (Slettet)
Fik den regnet ud på en anden måde faktisk... Pythagoras!
Skriv et svar til: Ligebenet trekant..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
