Matematik
hjælp til at skæringspunktet med x-aksen
03. februar 2008 af
kim19 (Slettet)
En der kan hjælpe mig til hvordan man beregner skæringspunktet med x-aksen.
når jeg har beregnet ligningen til at være -2x+10
ved ikke helt hvordan jeg kan beregne skæringen af x-aksen ?
håber en kan hjælpe.
når jeg har beregnet ligningen til at være -2x+10
ved ikke helt hvordan jeg kan beregne skæringen af x-aksen ?
håber en kan hjælpe.
Svar #1
03. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Løs ligningen:
0=-2x+10
...for at finde x-koordinaten til skæringspunktet med x-aksen. y-koordinaten er naturligvis 0.
0=-2x+10
...for at finde x-koordinaten til skæringspunktet med x-aksen. y-koordinaten er naturligvis 0.
Svar #2
03. februar 2008 af kim19 (Slettet)
hvorfor er y-koordinaten naturligvis 0 ?
ligningen er løst til x = 5 vi er enig om at x bliver positivt og ikke -5 ik?
ligningen er løst til x = 5 vi er enig om at x bliver positivt og ikke -5 ik?
Svar #3
03. februar 2008 af T.Fuglsang (Slettet)
y-koordinaten er naturligvis 0, da det sted hvor der er skæring med x-aksen er det sted hvor y=0. Hvis du ser på et koordinatsystem så skærer x-aksen altid y aksen i y=0 og y-aksen skærer altid x-aksen i x=0. Derfor skal du bare gøre som der skrives i #1.
"Løs ligningen:
0=-2x+10"
"Løs ligningen:
0=-2x+10"
Skriv et svar til: hjælp til at skæringspunktet med x-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
