Matematik

2.g. mat. opg.

17. august 2004 af ForzaItalia (Slettet)
Hejsa. Har virkelig store problemer med nedenstående opgave.

I trapezet ABCD er siden AD parallel med siden BC.

Jeg har fået nogle oplysninger på forhånd, og har så regnet resten ud selv:

lADl = 12
lABl = 5
lBCl = 4
lCDl = 7,69

A = 68 grader
B = 112 grader
C = 142,86 grader
D = 37,14 grader

Den sidste opgaveformulering lyder så:

"Diagonalernes skæringspunkt kaldes S. Beregn længden"

lBDl = 11,14

lACl = 7,48

Jeg har ingen idé om hvordan jeg skal bestemme S? Tænkte på noget med retvinklede trekanter, eller bare noget trigonometri. Men som sagt har jeg nadar idé. Please help...

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af Lurch (Slettet)

længden af hvad? fra S til ? eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2004 af Lurch (Slettet)

Min løsning virker lidt indviklet, men kan ikke lige lure den på en anden måde

Beregn højden

Bergen vinklerne/vinklen i de retvinklede trekanter som diagonalerne danner med højden


vha ligevinklet trekanter kan du finde ud af hvad du to brudstykker af højden er. de stykker som deles af diagonalernes skæring med højden

Du kan nu beregne f.eks AS, DS, BS og CS vha trekantsberegning.

Gav det nogen mening?
Er det overhovedet de længder der skal regnes?

Svar #3
18. august 2004 af ForzaItalia (Slettet)

Skod.. Det er lASl der skal bestemmes!!

Okay. Jeg skal bestemme lACEl (hvor E er placeret på lADl så den er ret) og så sige den er ensvinklet med lASFl (hvor F er placeret på lADl så den er ret). Stadig ret indviklet????

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2004 af Lurch (Slettet)


Hvis har du to ensvinklede trekanter ASF og ACE
Du skal jo så beregne højden i trapezen (CE).
Du skal dog stadig beregne SF.
Tegner du højden så den går i gennem de to diagonalers skæring, bliver højden jo delt i to. her er SF den ene del. Du kan beregene SF vha ligevinklet trekanter. Der dannes 4 trekanter af diagonalerne, som har BC og AD som grundlinier. de er parvis ensvinklet

når du ahr beregnet SF kan du vha trekants beregning finde AS da du både kender vinklen og SF

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2004 af Lurch (Slettet)

Håber du forstår bare en smule. Det er ret svært at forklare uden en tegning! :)

Skriv et svar til: 2.g. mat. opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.