Fysik
korrekt beregning?
04. februar 2008 af
kemlmj (Slettet)
er følgende opgave beregnet korrekt?:
et lys sendes ned i vand i et kar med glasbund. indfaldsvinkel fra luft til vand er 45 grader(bryningsforholdet for vand er 1,334, og for luft 1,5116)
1. beregn brydningsvinklen i vandet
lyset fortsætter ned i glasbunden.
2. beregn brydningsvinklen i glasset
opgave 1:
sin(45)/sinb= 1,334/1,00
b= 78,135
opgave 2:
sin(78,135)/sinb=1,5116/1,334
b=85,339
???
et lys sendes ned i vand i et kar med glasbund. indfaldsvinkel fra luft til vand er 45 grader(bryningsforholdet for vand er 1,334, og for luft 1,5116)
1. beregn brydningsvinklen i vandet
lyset fortsætter ned i glasbunden.
2. beregn brydningsvinklen i glasset
opgave 1:
sin(45)/sinb= 1,334/1,00
b= 78,135
opgave 2:
sin(78,135)/sinb=1,5116/1,334
b=85,339
???
Svar #2
05. februar 2008 af bboblzs (Slettet)
Hvis du har et absolut brydningsforhold på 1,5116 for luft kan jeg afsløre over for dig, at det ikke er helt almindelig luft ved 1 atms tryk du har med at gøre. :P Men vel sagtens en typo.
Skriv et svar til: korrekt beregning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
