Matematik
Differentialkvotient og Trigonometri
04. februar 2008 af
camillavalentin89 (Slettet)
Halløj. Det er lidt sent, men jeg knytter mit håb om ,at der alligevel er én, som kan hjælpe mig. Der er nemlig to opgaver i en længere aflevering, jeg ikke kan finde ud af.
Den første opgave:
Der bliver opgivet en vilkårlig trekant. Det eneste der bliver oplyst er to sidelængder
side A-B = 2,24
side A-C = 4
Hermed ønskes linje B-C beregnet. Jeg ved virkelig ikke hvad, jeg skal gøre, når man kun får to informationer at beregne trekanten ud fra :(.
Den anden opgave:
Jeg troede egentlig, jeg havde lavet den rigtig, men da jeg kiggede i facitlisten, så jeg, at jeg kun havde lavet halvdelen af opgaven.
Opgaveformuleringen lyder således: "Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f´(x0) når:
f(x)=3x-1 og x0=7
Facitlisten siger svaret, er således:
f'(7)= (3;2)
Jeg havde regnet mig frem til 3, men hvordan beregner jeg den anden koordinat?
Jeg håber, nogen kan hjælpe mig!
Den første opgave:
Der bliver opgivet en vilkårlig trekant. Det eneste der bliver oplyst er to sidelængder
side A-B = 2,24
side A-C = 4
Hermed ønskes linje B-C beregnet. Jeg ved virkelig ikke hvad, jeg skal gøre, når man kun får to informationer at beregne trekanten ud fra :(.
Den anden opgave:
Jeg troede egentlig, jeg havde lavet den rigtig, men da jeg kiggede i facitlisten, så jeg, at jeg kun havde lavet halvdelen af opgaven.
Opgaveformuleringen lyder således: "Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f´(x0) når:
f(x)=3x-1 og x0=7
Facitlisten siger svaret, er således:
f'(7)= (3;2)
Jeg havde regnet mig frem til 3, men hvordan beregner jeg den anden koordinat?
Jeg håber, nogen kan hjælpe mig!
Svar #1
05. februar 2008 af peter lind
Det er korrekt at du skal have 3 oplysninger, som ikke alle må være vinkler, om en trekant for at beregne det resterende. Er der for eks. ikke opgivet at det er en retvinklet trekant?
Det er korrekt at f'(7) = 3. Hvad menes der med den anden koordinat?
Det er korrekt at f'(7) = 3. Hvad menes der med den anden koordinat?
Svar #2
05. februar 2008 af camillavalentin89 (Slettet)
Hej =)
1) Nej. Der står intet om at trekantet er retvinklet. Men der står en trekant ved siden af, og trekanter er ensvinklede.
Trekant 1 har som skrevet før følgende oplysninger:
side A-B = 2,24
side A-C = 4
Trekant 2:
Side E-F 0 5,24
Arhhh forhelvede nu forstår jeg opgaven...
Man skal sku da bare beregne forholdet mellem trekanter, så har man jo tre oplysninger. NÅH! :)
Men jeg har stadig problemer med den anden opgave:
Hmmm... Jeg kan prøve at skrive den ned, som den står i bogen:
Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f'(x0), når f(x)=3x-1 og x0=7
I facitlisten står svaret således:
f´(7)=3;2)
Jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe.
1) Nej. Der står intet om at trekantet er retvinklet. Men der står en trekant ved siden af, og trekanter er ensvinklede.
Trekant 1 har som skrevet før følgende oplysninger:
side A-B = 2,24
side A-C = 4
Trekant 2:
Side E-F 0 5,24
Arhhh forhelvede nu forstår jeg opgaven...
Man skal sku da bare beregne forholdet mellem trekanter, så har man jo tre oplysninger. NÅH! :)
Men jeg har stadig problemer med den anden opgave:
Hmmm... Jeg kan prøve at skrive den ned, som den står i bogen:
Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f'(x0), når f(x)=3x-1 og x0=7
I facitlisten står svaret således:
f´(7)=3;2)
Jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe.
Skriv et svar til: Differentialkvotient og Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
