Matematik
Andengradsligning
05. februar 2008 af
Drægert (Slettet)
Jeg har fået en opgave om at udregne skæringspunkter mellem disse grafer
f(x) = x^2-4x+3 og g(x) = -x+2
Som andengradslining ville den så hedde:
x^2-3x+1 = 0
Diskriminant = 5
Min udregning:
x^2-3x = -1
x^2 = (1/3)
x = 0,57735
MEN
0,57735^2-4*0,57735+3 = 1,023932
-0,57735+2 = 1,42265
Hvad gør jeg??
f(x) = x^2-4x+3 og g(x) = -x+2
Som andengradslining ville den så hedde:
x^2-3x+1 = 0
Diskriminant = 5
Min udregning:
x^2-3x = -1
x^2 = (1/3)
x = 0,57735
MEN
0,57735^2-4*0,57735+3 = 1,023932
-0,57735+2 = 1,42265
Hvad gør jeg??
Svar #1
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Du finder løsningerne til andengradsligningen forkert. Brug løsningsformlen:
x1 = (-b+sqrt(D))/2a
x2 = (-b-sqrt(D))/2a
x1 = (-(-3)+sqrt(5))/2*1
x1 = (3+sqrt(5))/2
x1 = 2,618
x2 = (-(-3)-sqrt(5))/2*1
x2 = (3-sqrt(5))/2
x2 = 0,382
x1 = (-b+sqrt(D))/2a
x2 = (-b-sqrt(D))/2a
x1 = (-(-3)+sqrt(5))/2*1
x1 = (3+sqrt(5))/2
x1 = 2,618
x2 = (-(-3)-sqrt(5))/2*1
x2 = (3-sqrt(5))/2
x2 = 0,382
Svar #2
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Arg, du har jo allerede fået svar i et andet indlæg....
Svar #3
06. februar 2008 af Drægert (Slettet)
Ok, mange tak, skal nok arbejde lidt mere med andengradsligning!
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
