Matematik
Vanskelig differentialligning?
27. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hvordan løses følgende differentialligning..
dN/dt = 0.15(23- ln(N))N
..vha. af metoder man lærer i gymnasiet?? Den er stillet som eksamensopgave, men for mig at se kan den ikke løses med nogle af de metoder jeg kender til.
dN/dt = 0.15(23- ln(N))N
..vha. af metoder man lærer i gymnasiet?? Den er stillet som eksamensopgave, men for mig at se kan den ikke løses med nogle af de metoder jeg kender til.
Svar #1
27. februar 2003 af Shantri (Slettet)
argh kom nu du bruger blot seperations metoden...
f.eks. hvis du har dy/dx=x*y kan den skrives om til
(1/y)dy = x dx
dette integreres så og husk din konstant, og der efter kan du finde den fuldstændige løsning, hvis du har et punkt finder du den partielle løsning ved at indsætte dit punkt efter integrationen
f.eks. hvis du har dy/dx=x*y kan den skrives om til
(1/y)dy = x dx
dette integreres så og husk din konstant, og der efter kan du finde den fuldstændige løsning, hvis du har et punkt finder du den partielle løsning ved at indsætte dit punkt efter integrationen
Svar #2
27. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
whatever... seperation havde jeg overvejet men det giver anledning til et pænt vanskeligt integral så det er nok _ikke_ meningen...
Svar #3
27. februar 2003 af 404error (Slettet)
Næh, integralet er faktisk meget pænt:
dN/dt=b(a-log(N))N <=>
\\int 1/(aN-Nlog(N))=\\int b,
brug integration v. substitution på venstresiden.
dN/dt=b(a-log(N))N <=>
\\int 1/(aN-Nlog(N))=\\int b,
brug integration v. substitution på venstresiden.
Skriv et svar til: Vanskelig differentialligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
