Matematik
opg. 4020 fra igår..
05. februar 2008 af
sophie_lg (Slettet)
Hej.
Igår havde jeg oprettet et indlæg om denne opgave, men da jeg har siddet og kigget på den igår aftes og noget af i dag, kan jeg ikke rigtig komme videre, selvom jeg har fået hjælp til den a).
I et koordinatsystem er der givet et punkt A(5,8) og en linje l med parameterfremstillingen
l:[x,y] = [1,-5]+t[-4,-2]. Med P betegnes et vilkårligt punkt på l.
a) Bestem skæringspunktet S mellem l og linjen gennem A vinkelret på l.
S= [9,4;-0,8]
b) Bestem koordinatsættet til vektor AP udtrykt ved t og bestem t, så vektor AP er ortogonalt med l.
Hvad mener de med vektor AP udtrykt ved t?
c) Bestem koordinatsættet til spejlbilledet A_s af A i l.
Spejlbilledet A_s af A i l?
Håber at der er nogen som vil hjælpe med med denne opgave.
Igår havde jeg oprettet et indlæg om denne opgave, men da jeg har siddet og kigget på den igår aftes og noget af i dag, kan jeg ikke rigtig komme videre, selvom jeg har fået hjælp til den a).
I et koordinatsystem er der givet et punkt A(5,8) og en linje l med parameterfremstillingen
l:[x,y] = [1,-5]+t[-4,-2]. Med P betegnes et vilkårligt punkt på l.
a) Bestem skæringspunktet S mellem l og linjen gennem A vinkelret på l.
S= [9,4;-0,8]
b) Bestem koordinatsættet til vektor AP udtrykt ved t og bestem t, så vektor AP er ortogonalt med l.
Hvad mener de med vektor AP udtrykt ved t?
c) Bestem koordinatsættet til spejlbilledet A_s af A i l.
Spejlbilledet A_s af A i l?
Håber at der er nogen som vil hjælpe med med denne opgave.
Skriv et svar til: opg. 4020 fra igår..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
