Matematik
knastaksel
05. februar 2008 af
suminc (Slettet)
JEg har fået en problemregning hvot jeg skal beregne parablens og cirklens ligninger i en koordianetsystem.
Jeg får vide at aklens diameter er 40mm, og knastens højde er 10mm. I Punktet som danner overgang mellem parabel og cirkel skal der være fællestangent, hvilket vil sige at parabeltangenten og cirkeltangeten skal have samme hældningskoffiencent. jeg fandt ud af at jeg skal bruge:
parablensligning: y=ax2 +bx +c
og jeg skal bruge cirkelligning: r2= (x-a)2 +(y-b)
men hvordan skal jeg videre, hvor mange ligninger og ubekendte har jeg..
Jeg får vide at aklens diameter er 40mm, og knastens højde er 10mm. I Punktet som danner overgang mellem parabel og cirkel skal der være fællestangent, hvilket vil sige at parabeltangenten og cirkeltangeten skal have samme hældningskoffiencent. jeg fandt ud af at jeg skal bruge:
parablensligning: y=ax2 +bx +c
og jeg skal bruge cirkelligning: r2= (x-a)2 +(y-b)
men hvordan skal jeg videre, hvor mange ligninger og ubekendte har jeg..
Skriv et svar til: knastaksel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
