Matematik
Bestem funktion
05. februar 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hej jeg sidder lidt fast i en opgave. Se opg-tekst her:
http://img162.imageshack.us/img162/3810/billede5tj7.png
Jeg bestemmer fortjeneste ved:
F(x)=308x - o(x)
derpå løser jeg ligningen
F'(x)=0 <=> x = +/- 2(sqr(831)+15)/3
Dette er ikke rigtigt, vel?
http://img162.imageshack.us/img162/3810/billede5tj7.png
Jeg bestemmer fortjeneste ved:
F(x)=308x - o(x)
derpå løser jeg ligningen
F'(x)=0 <=> x = +/- 2(sqr(831)+15)/3
Dette er ikke rigtigt, vel?
Svar #1
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
f(x)= 308x-O(x)
f(x)= 308x-(x^3-30x^2+500x+30)
f(x)= 308x-x^3+30x^2-500x-30
f(x)= -x^3+30x^2-192x-30
f'(x) = -3x^2+60x-192
0 = -3x^2+60x-192
x1 = 4
x2 = 16
Måske det er gået galt da du hævede minusparentesen.
f(x)= 308x-(x^3-30x^2+500x+30)
f(x)= 308x-x^3+30x^2-500x-30
f(x)= -x^3+30x^2-192x-30
f'(x) = -3x^2+60x-192
0 = -3x^2+60x-192
x1 = 4
x2 = 16
Måske det er gået galt da du hævede minusparentesen.
Skriv et svar til: Bestem funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
