Matematik

Hjælp til differentialregning

06. februar 2008 af skumbanan88 (Slettet)
En funktion f er: f(x) = 2x^2 + 5x - 7.
Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(1, f(1)) hvilket jeg har fået til
f(x0) = 0
f'(x) = 4x+5
f'(x0) = 9
Så tangentligningen bliver:
t: y = 9x - 9

En linje l er: y = -3x + c hvor c er en konstant.
Bestem konstanten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f.

Nogen der kan hjælpe til hvordan man finder c?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af mathon

"Bestem konstanten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f", hvilket
kræver

f'(xo) = 4xo + 5 = -3, hvoraf

xo = -2

f(-2) = 2(-2)^2 + 5*(-2) - 7 = -9

y = f(-2) = -9 = -3*(-2) + c

-9 = -3*(-2) + c

c = -15

Svar #2
06. februar 2008 af skumbanan88 (Slettet)

mange tak :)

Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.