Matematik
Partielle afleddede
06. februar 2008 af
Jullem (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave der lyder:
Find den første partielle afleddede af funktionen og evaluer den i det givne punkt.
f(x,y,z)=x^3*y^4*z^5
Punkt(0,-1,-1)
f1(x,y,z)=3x^2*y^4*z^5
f2(x,y,z)=4y^3*x^3*z^5
f3(x,y,z)=5z^4*x^3*y^4
f1(0,-1,-1)=0
f2(0,-1,-1)=0
f3(0,-1,-1)=0
Er dette rigtigt? - undres lidt over at de alle giver 0 når der evalueres i punktet?
Jeg har en opgave der lyder:
Find den første partielle afleddede af funktionen og evaluer den i det givne punkt.
f(x,y,z)=x^3*y^4*z^5
Punkt(0,-1,-1)
f1(x,y,z)=3x^2*y^4*z^5
f2(x,y,z)=4y^3*x^3*z^5
f3(x,y,z)=5z^4*x^3*y^4
f1(0,-1,-1)=0
f2(0,-1,-1)=0
f3(0,-1,-1)=0
Er dette rigtigt? - undres lidt over at de alle giver 0 når der evalueres i punktet?
Svar #1
06. februar 2008 af mathon
f(x,y,z)=x^3*y^4*z^5
første aflede med hensyn til
x kaldes f_x
y kaldes f_y
z kaldes f_z
f_x = 3x^2*y^4*z^5
f_x(0,-1,-1) = 3*0^2*(-1)^4*(-1)^5 = 0
f_y = x^3*4*y^3*z^5
f_y(0,-1,-1) = 0^3*4*(-1)^3*(-1)^5 = 0
f_y = x^3*y^4*5z^4
f_y(0,-1,-1) = 0^3*(-1)^4*5*(-1)^4 = 0
Så det er rigtig nok!!!
første aflede med hensyn til
x kaldes f_x
y kaldes f_y
z kaldes f_z
f_x = 3x^2*y^4*z^5
f_x(0,-1,-1) = 3*0^2*(-1)^4*(-1)^5 = 0
f_y = x^3*4*y^3*z^5
f_y(0,-1,-1) = 0^3*4*(-1)^3*(-1)^5 = 0
f_y = x^3*y^4*5z^4
f_y(0,-1,-1) = 0^3*(-1)^4*5*(-1)^4 = 0
Så det er rigtig nok!!!
Skriv et svar til: Partielle afleddede
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
