Matematik

lineær funktion

06. februar 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg skal finde forskriften for en lineær funktion

y = ax + b, når nedenstående er givet:


a = 2 og støttepunktet (3,10)

Hvordan skal jeg gøre det?

Svar #1
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Kan jeg bruge denne her formel?

a = y^2-y^1 / x^2-x^1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2008 af Dimentica (Slettet)

du skal bruge y=a(x-x0)+y0

ka du se det?

Svar #3
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Overhovedet ik!?

Hvor får du x0 og y0 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Det er det punkt du kender (3,10). Alternativt kan du bruge:

y = ax+b

Så isolerer du bare b og indsætter a=2,x=3 og y=10.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2008 af Dimentica (Slettet)

Dvs. at y=2(x-3)+10

ka du selv komme videre?

Svar #6
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

ok det har jeg gjort nu, jeg får

10 = 27 * 3 + b <=>

10 = 81 + b <=>

10 - 81 = b <=>

b = - 71

Hvad går der galt, sider resultatet er i minus?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Hvor får du 27 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2008 af juventuz (Slettet)

Brug #5 forskift. Gang ind i parantesen... så har du svaret.
y= 2x+...

Svar #9
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Ej' Jeg ved ikke, hvor jeg har den fra :o)hehe


y = ax + b

a = 2 x = 3 og y = 10

10 = 2 * 3 + b

10 - 6 = b

4 = b

Ser det rigtig ud nu?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

y=ax+b

10=2*3+b

10=6+b

4=b

y=2x+4

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det gør det. Bare husk at skrive forskriften. :-)

Svar #12
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Hvad mener ud altså f(x)=2x+4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=y=2x+4

Ja, det er forskriften.

Svar #14
06. februar 2008 af seriøs (Slettet)

tak for hjælpen Sherwood og alle :o)

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. februar 2008 af juventuz (Slettet)

Men som sagt kan det gøres på en anden måde (lettere):

y=a(x-x0)+y0

y=2(x-3)+10

y=2x-6+10

y=2x+4


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Lettere? Tja.

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.