Matematik
lineær funktion (isolere a)
06. februar 2008 af
seriøs (Slettet)
Forskriften findes idet der er angivet at:
b = 2 og støttepunktet (6,5)
y = ax + b
x = 6 , y = 5, b = 2 og a = ? (isoleres)
5 = a · 6 + 2 <=>
5 – 2 = a · 6 <=>
3 = a · 6
Jeg er gået i stå her, hvordan får jeg adskilt a og x ..?
b = 2 og støttepunktet (6,5)
y = ax + b
x = 6 , y = 5, b = 2 og a = ? (isoleres)
5 = a · 6 + 2 <=>
5 – 2 = a · 6 <=>
3 = a · 6
Jeg er gået i stå her, hvordan får jeg adskilt a og x ..?
Svar #1
06. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
For a != 0 gælder der, at
y = ax+b =>
y-b = ax =>
(y-b)/x = a
Altså er
a = (5-2)/6 = 3/6 = 1/2
For a != 0 gælder der, at
y = ax+b =>
y-b = ax =>
(y-b)/x = a
Altså er
a = (5-2)/6 = 3/6 = 1/2
Svar #2
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)
y=ax+b <=> y-b=ax <=> (y-b)/x =a
Med andre ord, del med x.
Med andre ord, del med x.
Svar #3
06. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Rettelse: Jeg mente selvfølgelig for x != 0, ikke a != 0, eftersom der jo divideres med x i sidste linje.
Rettelse: Jeg mente selvfølgelig for x != 0, ikke a != 0, eftersom der jo divideres med x i sidste linje.
Skriv et svar til: lineær funktion (isolere a)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
