Fysik

Effekt i batteri

06. februar 2008 af strangers
Hejsa

Et batteri med en emk på 8 6 V og en indre resistans på på 0,1 ohm tilsluttes en pære med en resistans på 15 ohm når den lyser.

a) beregn den strøm batteriet afgiver og beregn batteriets polspænding

Dette har jeg gjort, og har fået det til

I = 0,40 Ampere
U_pol=5,96 volt

b) Beregn den afsatte effekt i batteriets indre resistans og i pæren

Med b'eren er jeg ¨på bar bund, og håber på lidt assistance fra de kloge hoveder herinde:D

På forhånd tak

Jansik

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af peter lind

Energi afgivet i en modstand er U*I=R*I^2

Svar #2
06. februar 2008 af strangers

Skal jeg så bare Isolere I?

eller hvorledes..?

Og du skal naturligvis have mange tak for din hjælp:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af mathon

"Et batteri med en emk på 8 6 V"

står der

1) 86 V

2)8,6 V med "glemt" komma ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af mathon

...beregnet med 8,6 V

Emk = (Ri+Ry)*I = Ri*I + Ry*I = Ri*I + Up

I = Emk/(Ri+Ry) = (8,6 V)/((0,1+15)Ohm) = (8,6 Ohm*A)/(15,1 Ohm) = 0,57 A

Up = Emk - Ri*I = (8,6 V) - (0,1 Ohm)*(0,57 A) = 8,54 V
og
Ui = (0,1 Ohm)*(0,57 A) = 0,057 V


Pi = Ui^2/Ri = (0,057 V)^2/(0,1 Ohm) = 0,03249 W = ca. 32,5 mW

Py = Up^2/Ry = (8,54 V)^2/(15 Ohm) = 4,86211 W = ca. 4,9 W

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af mathon

...lettere effektberegning

Pi = Ri*I^2 = (0,1 Ohm)*(0,57 A)^2 = 0,03249 W = ca. 32,5 mW

Py = Ri*I^2 = (15 Ohm)*(0,57 A)^2 = 4,8735 W = ca. 4,9 W

Skriv et svar til: Effekt i batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.