Matematik
Logoritmefunktioner
06. februar 2008 af
Callidus (Slettet)
Hvordan løser jeg denne opgave? Har selv svært ved at se, hvordan den skal løses.
Prisen p for en sæsonvare til tiden t (målt i uger) er givet ved
p = 20 * e^-0.05t, 0 = t = 15.
Gør rede for, at p er en aftagende funktion af t.
Med hvor mange procent aftager prisen pr. uge?
Bestem halveringstiden.
Prisen p for en sæsonvare til tiden t (målt i uger) er givet ved
p = 20 * e^-0.05t, 0 = t = 15.
Gør rede for, at p er en aftagende funktion af t.
Med hvor mange procent aftager prisen pr. uge?
Bestem halveringstiden.
Svar #1
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)
funktionen er af typen:
f(t)=a*e^(-kt),
1)
Først foretages følgende omskrivning:
e^(-kt)=(e^(-k))^t= (1/e^(k))^t
Kan (1/e^(k)) være over 1, når k>0? Hvis ikke, hvad vil den så ligge i mellem?
2)(1-e^(-k))*100%
3) t½=ln(2)/k
f(t)=a*e^(-kt),
1)
Først foretages følgende omskrivning:
e^(-kt)=(e^(-k))^t= (1/e^(k))^t
Kan (1/e^(k)) være over 1, når k>0? Hvis ikke, hvad vil den så ligge i mellem?
2)(1-e^(-k))*100%
3) t½=ln(2)/k
Skriv et svar til: Logoritmefunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
