Matematik
bestem ligning for linje
06. februar 2008 af
blomst89 (Slettet)
C(1,-2,-3)
a:x+3y+z=14
Bestem en ligning for linjen l som går gennem C og står vinkelret på a.
a:x+3y+z=14
Bestem en ligning for linjen l som går gennem C og står vinkelret på a.
Svar #1
06. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det giver ikke mening at finde en ligning for linjen; du kan finde en paramterfremstilling for den.
Du kan direkte aflæse en normalvektor til a. Denne vektor må nødvendigvis være en retningsvektor for l, eftersom l og a jo er vinkelrette på hinanden.
Altså har du en retningsvektor r_l og et punkt C, som opfylder
r_l = (1,3,1)
C = (1,-2,-3)
Nu burde det ikke være noget problem at bestemme en parameterfremstilling for l.
Det giver ikke mening at finde en ligning for linjen; du kan finde en paramterfremstilling for den.
Du kan direkte aflæse en normalvektor til a. Denne vektor må nødvendigvis være en retningsvektor for l, eftersom l og a jo er vinkelrette på hinanden.
Altså har du en retningsvektor r_l og et punkt C, som opfylder
r_l = (1,3,1)
C = (1,-2,-3)
Nu burde det ikke være noget problem at bestemme en parameterfremstilling for l.
Skriv et svar til: bestem ligning for linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
