Matematik
Beregning af vinkler (trigonometri)
07. februar 2008 af
sarahmk (Slettet)
Jeg har virkelig brug for hjælp her, selvom det er en meget simpel opgave.
Jeg har regnet opgaven ud, men vil gerne hører om den er lavet korrekt.
Jeg skal beregne vinklerne i en trekant ABC.
a= 12 b= 17 c=22
beregner man ikke vinkler ved hjælp af cosinus?
f.eks
cos(12) = 0,97 grader
cos( 17) = 0,95 grader
cos( 22) = 0,92 grader
Hjælp mig :)
Jeg har regnet opgaven ud, men vil gerne hører om den er lavet korrekt.
Jeg skal beregne vinklerne i en trekant ABC.
a= 12 b= 17 c=22
beregner man ikke vinkler ved hjælp af cosinus?
f.eks
cos(12) = 0,97 grader
cos( 17) = 0,95 grader
cos( 22) = 0,92 grader
Hjælp mig :)
Svar #1
07. februar 2008 af Isomorphician
Brug cosinusrelationerne.
De må stå i din bog eller formelsamling et sted.
De må stå i din bog eller formelsamling et sted.
Svar #2
07. februar 2008 af Molinus (Slettet)
Hvis det ikk er en retvinklet trekant, så jo, kan du sagtens bruge cosinus her. Men formlen hedder:
Vinkel C: Cos^-1= a^2+b^2-c^2/2*a*b
Husk der er 180 grader i en trekant!
Vinkel C: Cos^-1= a^2+b^2-c^2/2*a*b
Husk der er 180 grader i en trekant!
Svar #3
07. februar 2008 af mathon
vinkel A = cos^-1[(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)]
vinkel B = cos^-1[(a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)]
vinkel C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)]
vinkel B = cos^-1[(a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)]
vinkel C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)]
Skriv et svar til: Beregning af vinkler (trigonometri)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
