Fysik
Hjælp til kalorimetri
07. februar 2008 af
OKsen (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne lille opgave
"Viggo hælder cirka et halvt glas cola fra køleskabet (120 g, 3 grader) i et halvt glas cola fra stuen (100 g, 20 grader) og rører rundt. Bestem fælles temperaturen.?
På forhånd tak
"Viggo hælder cirka et halvt glas cola fra køleskabet (120 g, 3 grader) i et halvt glas cola fra stuen (100 g, 20 grader) og rører rundt. Bestem fælles temperaturen.?
På forhånd tak
Svar #1
07. februar 2008 af mathon
m_cola(varm)*c*(20C-F) = m_cola(kold)*c*(F-3C), hvor F er fællestemperaturen
m_cola(varm)*(20C-F) = m_cola(kold)*(F-3C)
m_cola(varm)*20C - m_cola(varm)*F = m_cola(kold)*F - m_cola(kold)*3C
m_cola(varm)*20C + m_cola(kold)*3C = m_cola(kold)*F + m_cola(varm)*F
(m_cola(kold)+m_cola(varm))*F = m_cola(varm)*20C + m_cola(kold)*3C
(120 g + 100 g)*F = (100 g)*20C + (120 g)*3C
(220 g)*F = 2360 g*C
F = (2360 g*C)/(220 g) = 10,7C
m_cola(varm)*(20C-F) = m_cola(kold)*(F-3C)
m_cola(varm)*20C - m_cola(varm)*F = m_cola(kold)*F - m_cola(kold)*3C
m_cola(varm)*20C + m_cola(kold)*3C = m_cola(kold)*F + m_cola(varm)*F
(m_cola(kold)+m_cola(varm))*F = m_cola(varm)*20C + m_cola(kold)*3C
(120 g + 100 g)*F = (100 g)*20C + (120 g)*3C
(220 g)*F = 2360 g*C
F = (2360 g*C)/(220 g) = 10,7C
Skriv et svar til: Hjælp til kalorimetri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
