Fysik

Gitter

07. februar 2008 af clever-girl (Slettet)
Hej nogle der kan hjælpe her.

Virkelig i nød:(

Lys fra et spektralampe med grundstoffet cadmium sendes vinkelret ind mod et gitter med 600 spalter pr mm.
Ved hjælp af en fyr ses beliggenheden af de fem kraftigste spektrallinjer i det synlige områder.

a) beregn ud fra tabelværdierne for bølgelængderne afbøjningsvinklen for hver af de viste spektrallinjer

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af BentJ (Slettet)

Du fik aldrig svaret på det her indlæg: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=468415

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2008 af mathon

v = sin^-1(lambda/d)

med bølgelængder:
361,0510 nm
361,2875 nm
467,8156 nm
508,5824 nm
643,84696 nm

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2008 af mathon

d = (1/6)*10^(-5) m

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Hvordan fandt du d sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2016 af mathon

   600 streget på 10-3 m

   stregafstand
                           d=\frac{10^{-3}\; m}{6\cdot 10^2}=\frac{1}{6}\cdot 10^{-3-2}\; m=\frac{1}{6}\cdot 10^{-5}\; m


Skriv et svar til: Gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.