Dansk

Symboler i billede?

07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)
Jeg har dette billed, men kan ikke finde ud af symbolerne i det.

Det eneste jeg kan komme på er at marken er så afskåret at det virker meget klaustrofobisk :/

http://www.vggallery.com/painting/p_0495.htm

Nogen der kan give hints?
Ville være meget dejligt hvis nogen vidste noget :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Prøv at læse følgende artikel for at få en forståelse af symbolik i Van Goghs billeder http://www.channel4.com/culture/microsites/V/vincent/signs.html. Symboler har det med at gå igen.

TanteOda

Svar #2
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Okk.

Sol = liv på jorden.
Vinen = gammelt venskab.

Men synes bare jeg blev meget mere forvirret :/

ved ikke om at det skal tolkes således at vincent (maleren) er blevet mere indelukket og da han malede dette prøvede han at fortælle at han savner venner?

Men det gir bare ikke mening, for på det tidspunkt hvor han malede dette, boede han sammen med en meget nær ven :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Prøv at finde nogle flere artikler omkring symbolik i billeder og evt flere om Van Gogh og hans symbolske virke.

Tænk også i farver. Rød = rødvin, lidenskabens farve, kærlighed, aggressivitet. Gul = lys, kraft. Rød og sort sammen = forbindelsen mellem liv og død. Og så må du gerne komme med dine egne fortolkninger. Billedkunst er altid kun subjektiv, husk det.

Jeg er enig med dig. Van Gogh var, som du selv er inde på, ikke alene på dette tidspunkt, så sløjf helt klart denne isolationsidé. Der udspiller sig en særlig historie omkring vineyard-billedet iblandt hans kunstnervenner.

TanteOda

Svar #4
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Hmm, du har vel ikke tænkt dig at give mig et link til den historie? Heh :P

Rød og sort er der jo.
Gul er der også, ved ikke om gud kommer ind her :/

Det nærmeste jeg har fundte er at han skulle lave en række billeder af forskellige sæsoner..

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Ved ikke om der findes et link til den historie... Er det interessant, må du selv søge efter den.

TanteOda

Svar #6
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Hmm, er det noget med at han ville efterligne gaugiun eller hvad han hed. Har læst meget at han efterlignede ham, men lavede det i hans egen stil :/

Men har prøvet at google, story, gogh, vinyard, friends, men ingenting.
Kan du give et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Historien går på, at den ene kunstnerven forsøgte at overgå den anden. Det var som dråber på en havesnor. Var den ene igang med et vinbillede, var den anden bestemt også igang med et lignende. Det er _min_ fortolkning, og er ikke nødvendigvis denne samme hos andre.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Det er ikke mere end et år siden, at et par Van Gogh film blev vist på tv. De giver et ret godt billede af en ung Van Gogh + venner.

Svar #9
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Ah, havde nemlig læst at da de boede det samme sted malede de det samme, men lagde ikke rigtig noget i det.

Takker :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

:-)

Svar #11
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Men!

jeg har jo stadig ikke rigtig nogen fortolkning af billedet :(

kan man bare sige at der ikke lå noget bag det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Haha, nej, det kan du bestemt ikke! Du har jo allerede en masse ledetråde, og som jeg skrev før, din egen tolkning er interessant - hvad andre tolker er altid sekundært. Kig på billedet, sæt noget rolig musik på, lad tankerne flyde, skriv stikord ned. Så kommer det hele lige så stille listene. Tålmod er en dyd! God fornøjelse.

TanteOda

Svar #13
07. februar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Øv. Ville ellers havde været dejligt nemt.

Men jeg vil prøve at tænke lidt over den, ellers kan jeg altid vende stærkt tilbage...


Tak, igen.

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

np

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. februar 2008 af elaner (Slettet)

hej
er derr nogen der vil hjælp mig med en dansk stil...jeg skal skrive en litterær artikel hvad skal man starte med at skrive

Skriv et svar til: Symboler i billede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.