Fysik
kalorimetri<33
07. februar 2008 af
veddum12 (Slettet)
I et messingkalorimeter, der har massen 220g og indeholder 600g alkohol med varmefylden 2550 J/(kg*K) og temperaturen 15,1grader, nedsænkes 1,27kg messing med varmefylden 381 J/(kg*K)og med temperaturen -19,3grader.
Find fællestemperaturen, idet der ses bort fra varmeudvikling med omgivelserne
nogen der kan hjælpe ? <3
Find fællestemperaturen, idet der ses bort fra varmeudvikling med omgivelserne
nogen der kan hjælpe ? <3
Svar #1
08. februar 2008 af mathon
m_klump*c_messing*delta_T _klump = m_alkohol*c_alkohol*delta_T_kal + m_kal*c_messing*delta_T_kal
(1,27 kg)*(381 J/(kg*C)*(F+19,3C) = (0,6 kg)*(2550 J/(kg*C)*(15,1C-F) + (0,22 kg)*(381 J/(kg*C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1530 J/C)*(15,1C-F) + (83,82 J/C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1530 J/C)+(83,82 J/C))*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1613,82 J/C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*F + (483,87 J/C)*19,3C = (1613,82 J/C)*15,1C -(1613,82 J/C)*F
(1613,82 J/C + 483,87 J/C)*F = (1613,82 J/C)*15,1C - (483,87 J/C)*19,3C
(2097,69 J/C)*F = (24368,7 J ) - (9338,69 J)
(2097,69 J/C)*F = 15030 J
F = (15030 J)/((2097,69 J/C) = 7,16502 C
dvs.
F = ca. 7,2C
(1,27 kg)*(381 J/(kg*C)*(F+19,3C) = (0,6 kg)*(2550 J/(kg*C)*(15,1C-F) + (0,22 kg)*(381 J/(kg*C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1530 J/C)*(15,1C-F) + (83,82 J/C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1530 J/C)+(83,82 J/C))*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*(F+19,3C) = (1613,82 J/C)*(15,1C-F)
(483,87 J/C)*F + (483,87 J/C)*19,3C = (1613,82 J/C)*15,1C -(1613,82 J/C)*F
(1613,82 J/C + 483,87 J/C)*F = (1613,82 J/C)*15,1C - (483,87 J/C)*19,3C
(2097,69 J/C)*F = (24368,7 J ) - (9338,69 J)
(2097,69 J/C)*F = 15030 J
F = (15030 J)/((2097,69 J/C) = 7,16502 C
dvs.
F = ca. 7,2C
Skriv et svar til: kalorimetri<33
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
