Fysik
Energiforskel - LASER!
08. februar 2008 af
Plougmann (Slettet)
En laser med bølgelængden 633 nm udsender rødt lys. Det sker ved overgang i neonatomet fra en tilstand A til en tilstand B.
- hvordan findes energiforskellen mellem de to tilstande A og B?
- hvordan findes energiforskellen mellem de to tilstande A og B?
Svar #1
08. februar 2008 af mathon
E = h*f = h*c/lambda
E = (6,62608*10^(-34) Js)*(2,99792*10^8 m/s)/(633*10^(-9) m) =
3,13815*10^(-19) J = 1,95868 eV
E = (6,62608*10^(-34) Js)*(2,99792*10^8 m/s)/(633*10^(-9) m) =
3,13815*10^(-19) J = 1,95868 eV
Svar #2
08. februar 2008 af Plougmann (Slettet)
Burde det ikke være 2,99792*10^6 m/s?
Så stemmer vores resultater nemlig overens
Så stemmer vores resultater nemlig overens
Skriv et svar til: Energiforskel - LASER!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
