LaTeX

sætningskonstruktions fejl

08. februar 2008 af pdebes (Slettet)
Hej
Jeg prøver at lave en sætningskonstruktion, men får en fejl, håber der en en der kan hjælpe mig med at finde fejlen.

\usepackage[amsmath,thmmarks]{ntheorem}
\theoremnumbering{roman}
\theoremstyle{break}

ewtheorem{opg}{Opgave}

\begin{document}
\begin{opg}
tekst
\end{opg}
\end{document}

Får fejlen: 1.500 ...rfont ##1\ ##2\ (##3)\theorem@separator]}


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2008 af daleif (Slettet)

Du har glemt at loade amsmath foer nthorem. amsmath optionen goer at ntheorem tilpasser sig amsmath, men den tester ikke for eksistensen af amsmath, hvilket den nok burde

Svar #2
08. februar 2008 af pdebes (Slettet)

Undskyld, det glemte jeg at skrive, jeg har asmmath pakken med før ntheorem.

\usepackage{amsmath,mathdots}
\usepackage[amsmath,thmmarks]{ntheorem}
\theoremnumbering{roman}
\theoremstyle{break}
\ newtheorem{opg}{Opgave}

\begin{document}
\begin{opg}
tekst
\end{opg}
\end{document}

Får fejlen: 1.500 ...rfont ##1\ ##2\ (##3)\theorem@separator]}

Svar #3
08. februar 2008 af pdebes (Slettet)

Ved ikke om det gør en forskel, men lige før den skriver den fejl, skriver den også
! Package ntheorem Error: Theorem style plain already defined.

Svar #4
08. februar 2008 af pdebes (Slettet)

Så nu fik jeg den til at virke, det var fordi jeg også havde amsthm pakken med.

Men nu er der opstået et andet lille problem, min konstruktion ser således ud.

\theoremnumbering{roman}
\theoremstyle{break}
\theorembodyfont{
ormalfont}
\ newtheorem{opg}{Opgave}[Section]

Jeg vil gerne have romertalene til at starte forfra hvergang jeg når til en ny section, men det gør de ikke. faktisk ændre den første tæller sig slet ikke, den bliver ved med at stå på 0.
Det bedste ville være hvis man kunne få romertallene til at ændre sig hver gang man lavede en ny opgave og så begynde forfra efter hver section, uden at man skal se den dominerende tæller.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. februar 2008 af daleif (Slettet)

Du skal altsaa laere at skrive et fuldt minimalt eksempel. Andre pakker og klasser kan forstyrre tingene. F.eks. loader amsart automatisk amsthm som ikke kan anvendes sammen med ntheorem

Smid et fuldt minimalt eksempel, med klasse og hele molevitten. Saa kigger vi paa det.

Svar #6
10. februar 2008 af pdebes (Slettet)

Ok. Problemet er at det var et startark jeg fik af min LaTeX instruktør. Så jeg ved ikke hvad alle pakkerne gør, så jeg kan ikke lave et minimalt eksempel uden at smide alle pakkerne op.

Men her er alle pakkerne. (Jeg har selv lavet et % foran amsthm, da jeg fandt udaf at det var den der ikke virke sammen med ntheorem)

Pakkerne:

\usepackage[a4paper, hmargin={2.8cm, 2.8cm}, vmargin={2.8cm, 2.8cm}]{geometry}
\usepackage{amssymb}
\usepackage{dsfont}
%\usepackage{amsthm}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage{amsmath,mathdots}
\usepackage{eurosym}
\usepackage{mathtools}
\usepackage{listings}

\lstset{
basicstyle=\ttfamily\footnotesize,
showstringspaces=false,
extendedchars=true
}

\usepackage{courier}
\usepackage{multicol}
\usepackage[da, babel, stor]{ku-forside}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{gauss}
\usepackage{ragged2e}
\usepackage[amsmath,thmmarks]{ntheorem}
__________________________________________________________

Sætningskonstruktion:

\theoremnumbering{roman}
\theoremstyle{break}
\theorembodyfont{
ormalfont}
\ newtheorem{opg}{Opgave}

Det jeg skriver:

\ begin{document}

\ section{1}

\ begin{opg}
tekst
\ end{opg}


\ begin{opg}
tekst
\ end{opg}

\ section{2}

\ begin{opg}
tekst
\ end{opg}


\ begin{opg}
tekst
\ end{opg}


Resultat:

1
Opgave 0.i
tekst
Opgave 0.ii

2
Opgave 0.iii
tekst
Opgave 0.iv


Det jeg gerne vil have den til:

1
Opgave i
tekst
Opgave ii

2
Opgave i
tekst
Opgave ii

Ved godt det blev langt.

Brugbart svar (2)

Svar #7
10. februar 2008 af daleif (Slettet)

Saa kigger du lige i min LaTeXbog kapitel 5. Der forklares den grundlaeggende \ newtheorem syntax

Det er en god i de at skrive kommentarer i skabelonen saaledes at man selv ved hvad de forskellige pakker goer.

Skriv et svar til: sætningskonstruktions fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.