Matematik

Regression? - 1.G

08. februar 2008 af avani (Slettet)
Hej
Jeg er gået fuldkommen i stå med denne opgave:

Tabellen viser aktiviteten af et radioaktivt stof målt på forskellige tidspunkter.

tid(timer) Aktivitet (becquerel)
0 4420
10 3510
20 2710
30 2200
40 1730
50 1380
60 1090
70 880

- Gør rede for, at aktiviteten med tinærmelse er en eksponentielt aftagende funktion, af tiden, Bestem en forskrift for denne funktion.

Skal man så ikke bruge regression vha. Excel?

Jeg har indsat tabellerne og tilføjet tendenslinje med ekspontialt funktion, men r^2 er på 0.185 ud af 1, så man kan ikke sige at den er ekspontielt.
Det er HER jeg går i stå! Hvad skal jeg gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

det virker helt fint for mig... sikker på du ikke er kommet til at tage lineær regression?

R^2 = 0,9997
y = 4385,1e^(-0,0231x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2008 af mathon

udfør den på lommeregner

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

#2
Hvis hun skal bruge den i en rapport er det tit nemmere bare at bruge excel...

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du kan jo eventuelt benytte formlerne i, https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=469875. Du udvælger da to passende punkter (x1,y1) og (x2,y2) og derefter benytter du formlerne, til at finde henholdsvis a og b i forskriften for en eksponentiel funktion y=ba^x. Når du har bestemt forskriften kan du indsætte grafen for den eksponentielle funktion i et koordinatsystem, hvor y-aksen er logaritmisk. Hvis det forestiller en ret linje, er det en eksponentiel funktion.

I omvendt rækkefølge kan du naturligvis også lave en enkeltlogaritmisk graf i fx Excel, med de indsatte punkter. Hvis punkterne ligger på en ret linje (evt. tendenslinje), så udgør punkterne en eksponentiel funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2008 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=469875

Svar #6
08. februar 2008 af avani (Slettet)

Okay,tak.
Jeg har beregnede a og b
a = 0.977
b= 4,43 * 10^3

Men hvordan indætter man funktionen f(x) 4430*0.977^x i en koordinatsystem i excel? Hvor skal jeg skrive funktionen?

Svar #7
08. februar 2008 af avani (Slettet)

Kom nu. Altså, jeg ved hvordan jeg markere tabeller og indsætter det i en diagram, men hvad med funktioner?? :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Tilføj tendeslinie -> Indstillinger -> Vis ligning i diagram, ja tak. -> vis R^2 i diagram, ja tak.

Svar #9
08. februar 2008 af avani (Slettet)

Okay, tak tak. :)

Skriv et svar til: Regression? - 1.G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.