Matematik

Bestem F ?

09. februar 2008 af blondin9000 (Slettet)
har en funktion f (x) = 2x - 3
Skal finde stamfunktionen F dertil, udfra oplysningen at linien med ligningen y = x + 5 er tangent til grafen for F ??

Nogen der har et link til en identisk opgave sådan jeg kan se fremgangsmåden, er lige lidt lost her....?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Tangenten y=x+5 har hældningen a=1.
Da tangentens hældning er lig med differentialkvotienten, kan du opstille og løse ligningen
F '(x) = 1
f(x) = 1
2x-3 = 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2008 af mathon

stamfunktionerne er

F(x) = (1/2)x^2-3x+k

F'(x) = f(x) = 2x - 3

F'(xo) = 2xo-3 = 1, hvoraf

2xo-3 = 1
2xo = 4
xo = 2

yo = 2 + 5 = 7

røringspunktet er således
Po(xo,yo) = (2,7)

Find selv k-værdien for den søgte stamfunktion
af
F(x) = (1/2)x^2-3x+k

Skriv et svar til: Bestem F ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.