Matematik
fsa2004
09. februar 2008 af
charlotte3333 (Slettet)
jeg sidder med fsa 2004 i matematik, og mangle lidt hjælp til den allersidste opgave.
Det lyder således: vis, at forholdet mellem bredde og længde er 1/v2 når b/l=1/2 * l/b
Hilsen jakob
Det lyder således: vis, at forholdet mellem bredde og længde er 1/v2 når b/l=1/2 * l/b
Hilsen jakob
Svar #1
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Jeg var til terminsprøve i 9. klasse i denne fsa-opgave.
b/l = ½ * l/b
Divider igennem med l/b.
(b/l)/(l/b) = 1/2
At dividere med en brøk er som at gange med den omvendte brøk.
b^2/l^2 = 1/2
Tag kvadratroden på begge sider.
b/l = sqrt(1/2)
som kan reduceres til
b/l = 1/sqrt(2)
...hvor sqrt(2) er kvadratroden af 2.
Det forventes dog ikke at du kan dette! Du kan blot indsætte to af værdierne fra tabellen, og se, at forholdet giver 1/sqrt(2).
b/l = ½ * l/b
Divider igennem med l/b.
(b/l)/(l/b) = 1/2
At dividere med en brøk er som at gange med den omvendte brøk.
b^2/l^2 = 1/2
Tag kvadratroden på begge sider.
b/l = sqrt(1/2)
som kan reduceres til
b/l = 1/sqrt(2)
...hvor sqrt(2) er kvadratroden af 2.
Det forventes dog ikke at du kan dette! Du kan blot indsætte to af værdierne fra tabellen, og se, at forholdet giver 1/sqrt(2).
Skriv et svar til: fsa2004
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
