Matematik
Bestemmelse af k?
09. februar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Har funktionen f(x) = 2x - 3
hvor stamfunktionen F(x) = 1/2x^2 -3x + k,
da F´(x) = 2x -3 = f(x).
Jeg ved endvidere at linien y= x + 5 er tangent til grafen F. ( som har en hældning på 1 (a=1))
Røringspunktet mellem tangent og graf skulle være (2;7)
Men hvordan finder jeg frem til k`et ???
(https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470032 - Se evt. tidligere hjælp til denne opgave, håber nogen kan hjælpe mig, kan ik få det til at passe sammen når jeg prøver at regne mig frem til et k.)
hvor stamfunktionen F(x) = 1/2x^2 -3x + k,
da F´(x) = 2x -3 = f(x).
Jeg ved endvidere at linien y= x + 5 er tangent til grafen F. ( som har en hældning på 1 (a=1))
Røringspunktet mellem tangent og graf skulle være (2;7)
Men hvordan finder jeg frem til k`et ???
(https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470032 - Se evt. tidligere hjælp til denne opgave, håber nogen kan hjælpe mig, kan ik få det til at passe sammen når jeg prøver at regne mig frem til et k.)
Svar #1
09. februar 2008 af peter lind
Hvis røringspunktet til grafen er(2;7) er (2;7) et punkt på grafen så F(2)=7. Eller skal ligningen 1/2x^2 -3x + k =x+5 kun have en løsning.
Svar #4
09. februar 2008 af mathon
bør af nytilkomne læsere ses i sammenhæng med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470032
Svar #5
09. februar 2008 af blondin9000 (Slettet)
TAK !!!!
og ja nu var linket så sendt ovenfor i det jeg SELV skrev os, så det havde du så ik behøvet anstrenge dig sådan med !
og ja nu var linket så sendt ovenfor i det jeg SELV skrev os, så det havde du så ik behøvet anstrenge dig sådan med !
Skriv et svar til: Bestemmelse af k?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
