Matematik

væksthastighed

10. februar 2008 af lålåseje (Slettet)
dQ/dt = -3 + 5 * 1.02^t hvor tiden er målt i år efter 1984.

spørgsmålet lyder: hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984

Skal jeg regne -3 + 5 * 1,02 ud først eller skal jeg bare sætte 1,02 ind først som a?

Svar #1
10. februar 2008 af lålåseje (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2008 af mathon

dQ/dt = -3 + 5 * 1.02^t

i 1984:
dQ/dt = -3+5*1.02^0 = -3 + 5*1 = 2

hvilket år:
dQ/dt = -3 + 5*1.02^t = 4

-3 + 5*1.02^t = 4

5*1.02^t = 7
1.02^t = (7/5) = 1,4

ln(1.02^t) = ln(1,4)
ln(1.02)*t = ln(1,4)

t = ln(1,4)/ln(1.02)


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.