Matematik

diskriminant i 3.grads polynomi

11. februar 2008 af sivry (Slettet)
Hvordan finder man diskriminanten i et 3.grads polynomi?
f (x) = (x -1) × (x2- 4x + 6)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvorfor vil du finde den?

Svar #2
11. februar 2008 af sivry (Slettet)

For at vise at funktionen har netop et nulpunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2008 af Isomorphician

Find diskrimanten i andengradspolynomiet i den anden parantes.
Du ved iflg. nul-reglen at x = 1 er en løsning.

Svar #4
11. februar 2008 af sivry (Slettet)

Du ved iflg. nul-reglen at x = 1 er en løsning.
Forklar venligst, hvordan du finder frem til x=1 er en løsning:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2008 af sigmund (Slettet)

Du kan sige, at f(x)=0 har en løsning hvis og kun hvis x-1=0 eller x²-4x+6=0. Således er x=1 et nulpunkt. Diskriminanten til p(x)=x²-4x+6 er d = (-4)²-4*1*6 = 16-24 = -8 < 0, følgelig er der ikke flere reelle løsninger til f(x)=0. Vi konkluderer, at f(x) har ét og kun ét nulpunkt.

Svar #6
11. februar 2008 af sivry (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: diskriminant i 3.grads polynomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.