Matematik

Funktionsopgave

11. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa og temp. t målt i grader C.

t= 5,0 10,1 29,9 40,0 70,2 90,1

P= 231,1 235,1 251,1 260,2 285,1 301,5

Sammenhængen mellem temp. t, målt i grader C, og temp. F, målt i grader fahrenheit, er givet ved
F= 1,8*t + 32

Bestem et udtryk for trykket som funktion af temp. målt i grader fahrenheit.
Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2008 af mathon

ved konstant rumfang gælder

p = po(1+beta*t) hvor beta er rumudvidelseskoefficienten =
lig med 1/273
eller

p = (po*beta)*t + po, hvorfor der forventes en lineær sammenhæng mellem p og t

der foretages derfor lineær regression
med resultatet:

p = 0,829927*t + 226,753168 eller skrevet specifikt til denne opgave:

p = 0,829927*C + 226,753168

af
F = 1,8*C + 32
fås
C = (F-32)/1,8, som indsat i p = 0,829927*C + 226,753168
giver

p = 0,829927*((F-32)/1,8) + 226,753168, hvoraf

p = 0,461071*F + 211,99891

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2011 af Sandal123 (Slettet)

et lille spørgsmål til det mathon skrev:

p = 0,829927*t + 226,753168 eller skrevet specifikt til denne opgave:

p = 0,829927*C + 226,753168

 

Det hedder vel P=0,829927 Pa/C og ikke bare gange grader celsius? Trykket kommer da i hvert fald ikke ud i pascal, hvis man skriver ligesom dig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I matematiske opgaver betragter man ofte dimensionsløse størrelser, som for eksempel trykket i Pa . En sådan dimensionsløs størrelse kan være

p = P/(1Pa) .

I fysik foretrækker man at operere direkte på de fysiske størrelser, hvorfor konstanterne så skal have enheder, som du selv foreslår.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2011 af Sandal123 (Slettet)

Jeg tror ikke du forstår hvad jeg mener, men jeg gider ikke køre den videre. Det er vel bare neglepilleri.


Skriv et svar til: Funktionsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.