Matematik
faktorisering
11. februar 2008 af
freak_haha (Slettet)
hej
er der nogle der kan vise mig hvordan man faktorisere
har nemlig glemt det.
evt. med nogle eksempler
tak
er der nogle der kan vise mig hvordan man faktorisere
har nemlig glemt det.
evt. med nogle eksempler
tak
Svar #3
11. februar 2008 af Isomorphician
Det var jo ikke nemt at gætte.
(x-2)^2 = (x-2)(x-2) = x^2 - 4x + 4
(x-4)(x-2) = x^2 + 6x + 8
(x-1)(x+1) = x^2 - 1
(x-2)^2 = (x-2)(x-2) = x^2 - 4x + 4
(x-4)(x-2) = x^2 + 6x + 8
(x-1)(x+1) = x^2 - 1
Svar #4
11. februar 2008 af freak_haha (Slettet)
der er en ting jeg ikk forstår fx. hvis man har ligningen 6x^2-x-1, hvordan faktorisere man så
Svar #6
11. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
-1 er et produkt, som kun kommer af -1*1=-1. 6x^2 er et produkt (tydeligvis hvor to led med x er multipliceret), der kommer af ax*cx = 6x^2. Altså:
(ax+b)(cx-d) = acx^2 + bcx - adx - bd
http://en.wikipedia.org/wiki/Factorization
(ax+b)(cx-d) = acx^2 + bcx - adx - bd
http://en.wikipedia.org/wiki/Factorization
Skriv et svar til: faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
