Matematik
diff: af f(t) = sin(at)*cos(at)
12. februar 2008 af
Fætter Guf (Slettet)
Vha. af produktreglen og reglen om sammensatte funktioner får jeg f'(t) = a*cos^2(at)-a*sin^2(at), men facitlisten siger: a*cos(2at). Mine udregninger:
f'(t) = a cos(at)* cos(at) + sin(at)*(-a)sin(at). hvilket reduceres til ovenstående, men hvor ligger fejlen??
f'(t) = a cos(at)* cos(at) + sin(at)*(-a)sin(at). hvilket reduceres til ovenstående, men hvor ligger fejlen??
Svar #1
12. februar 2008 af dnadan (Slettet)
f(t)=sin(at)*cos(at), hvor a er en konstant
f'(t)=(sin(at))'*cos(at)+sin(at)*(cos(at))'=
a*cos(at)*cos(at)+sin(at)*(-a)*sin(at) =
a(cos(at)^2-sin(at)^2) =
a(cos(at)^2-(-cos(at)^2)-1)= (idiotformlen benyttes)
a(2cos(at)^2-1)=
2a*cos(at)^2-a
f'(t)=(sin(at))'*cos(at)+sin(at)*(cos(at))'=
a*cos(at)*cos(at)+sin(at)*(-a)*sin(at) =
a(cos(at)^2-sin(at)^2) =
a(cos(at)^2-(-cos(at)^2)-1)= (idiotformlen benyttes)
a(2cos(at)^2-1)=
2a*cos(at)^2-a
Skriv et svar til: diff: af f(t) = sin(at)*cos(at)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
