Matematik

Partiel afleddet

13. februar 2008 af Jullem (Slettet)
der er rigtigt at afledde denne således

f(x,y)=x*e^(y+x^2)

fx(x,y)=e^(y+x^2)*2x

fy(x,y)=e^(y+x^2) ????

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af Lurch (Slettet)

yes. Den variabel du ikke differentierer i forhold til indgår som en konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2008 af mathon

fx(x,y) = 1*e^(y+x^2) + x*e^(y+x^2)*(2x) = e^(y+x^2)(1+2x^2)

fy(x,y) = x*e^(y+x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2008 af Lurch (Slettet)

hov, havde slet ikke set x'et foran... sorry

Skriv et svar til: Partiel afleddet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.