Matematik

tr

14. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)
En kugle k og en plan a er bestemt ved
k=x^2-6x+y^2+z^2-10z+22=0
a=x+2y-2z=5

undersøg om a er tangentplan til k

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Beregn afstanden fra planen til kuglens centrum.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=458835

Svar #3
14. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

hvor kommer Centrum C(3,-2,5) og radius r=60 fra i linket?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

x^2 - 6x + y^2 + 4y + z^2 - 10z - 22 = 0
<=>
(x-3)^2 + (y-(-2))^2 + (z-5)^2 = 22 + 9 + 4 + 25
<=>
(x-3)^2 + (y-(-2))^2 + (z-5)^2 = sqrt(60)^2

hvoraf (jf. kuglens centrumligning)
C(3,-2,5) og r=sqrt(60)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

...Men jeg kan se, at der åbenbart ikke er et '4y'-led i din ligning i #0. Er det en slåfejl eller er opgaverne forskellige?

Svar #6
14. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

ja, i min opgave er der 4y?
det er en vejledende eksamensopgave, så jeg tror det er den samme opgave?

Skriv et svar til: tr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.