Fysik

Interferens

17. februar 2008 af LL DK (Slettet)
To højttalere udsender den samme tone. De to lydbølger udsendes i takt, og har
begge bølgelængden 0,78 m.

a) Forklar, at der er destruktiv interferens i punktet P.

(Fra den ene højtaler til P = 4,32m og fra den anden til P = 3,15 m)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn antallet af bølgelængder fra den ene højtaler til P og fra den anden højtaler til P og se, om det ikke hjælper. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2008 af mathon

destruktiv interferens opstår i punkter med en lydkildeafstandsforskel på et ULIGE antal halve bølgelængder.

(4,32-3,15)m/(0,39 m) = 3 altså et ULIGE antal halvebølgelængder, hvorfor der er interferens.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af mathon

rettelse:
ULIGE antal halvebølgelængder, hvorfor der er interferens

-->

ULIGE antal halve bølgelængder, hvorfor der er destruktiv interferens

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

hvorfor skal man ikke bruge tallet 0,78 m?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2016 af mathon

#4 

    \lambda =0{,}78\; m

      \frac{\lambda }{2}=0{,}39\; m


Skriv et svar til: Interferens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.