Fysik

Statik

17. februar 2008 af ansoni (Slettet)
Jeg ved ikke om det er det rigtige sted at spørge...

jeg sidder med statik opgaver, og hurra... kunne få den ene til at passe. Men når jeg så bruger samme fremgangsmåde til de andre, så passer de ikke.

SÅ er der en eller flere der kan fortælle mig hvornår man skal sige at V og H er minus og plus??? ; Når alle punkter går fra nulpunktet, og man skal måle f.eks 210 grader, så starter man vel fra højre og MOD uret??? Eller hvad? Er ret fortabt.....

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Da jeg ikke er sikker på, hvad V og H er for noget (jeg var STX'er), må jeg blive nødt til at spørge, om du har en konkret opgave, jeg kan se.

Svar #2
17. februar 2008 af ansoni (Slettet)

V= vertikal H= horisontal:O)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det siger mig heller ikke særlig meget, men det er nok noget indforstået HTX-sprog. :P

Svar #4
17. februar 2008 af ansoni (Slettet)

ok, opgaven lyder:

Fire kræfter er indlagt i et kordinatsystem og udgår alle fra punktet (0,0).

Kræfternes størrelse er:
F1: 20N
F2: 20N
F3: 10N
F4: 25N

Kræfternes vinkler med x-aksens positive retning er:
v1= 15, v2= 120, v3= 240, v4= 320 grader.

Bestem kræfternes resultant i størrelse og retning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det nemmeste er at regne komposanterne i x- og y-retningen ud og addere disse. Du vil så ende med komposanterne for den resulterende kræft. Ud fra disse kan du finde størrelsen og retningen. :)

Skriv et svar til: Statik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.