Matematik
Hjælp . Differential-/eksponentialregning .
17. februar 2008 af
Skumfidusen1 (Slettet)
Sidder med den her mat-opg., hvor jeg skal regne noget differentialregning/eksponentialregning ..
Ved starten af et forsøg måles 36600 impulser pr. min. fra et radioaktivt præparat, og 180 sek. senere måles 4200 impulser.
a) Beregn stoffets halveringstid.
b) Hvornår er der kun 2% tilbage af den oprindelige mængde radioaktive kerner?
Har lavet a, & har fået forklaret med b, at man indsætter 0,02*36600, som y-værdi'en og så finder man den tilsvarende x-værdi.
- Men nogen, der ved, hvordan man finder x-værdien ? s:
Ved starten af et forsøg måles 36600 impulser pr. min. fra et radioaktivt præparat, og 180 sek. senere måles 4200 impulser.
a) Beregn stoffets halveringstid.
b) Hvornår er der kun 2% tilbage af den oprindelige mængde radioaktive kerner?
Har lavet a, & har fået forklaret med b, at man indsætter 0,02*36600, som y-værdi'en og så finder man den tilsvarende x-værdi.
- Men nogen, der ved, hvordan man finder x-værdien ? s:
Svar #1
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)
løser ligningen:
0,02*b=f(x)=b*a^x <=> 0,02=a^x ...
hint: logaritmer
0,02*b=f(x)=b*a^x <=> 0,02=a^x ...
hint: logaritmer
Svar #4
17. februar 2008 af Da-ted (Slettet)
#3
Det ser da ud til at være rigtigt nok? #0 har jo et udtryk for radioaktiviteten, så intet problem at benytte #1's svar eller?
Det ser da ud til at være rigtigt nok? #0 har jo et udtryk for radioaktiviteten, så intet problem at benytte #1's svar eller?
Svar #5
17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Altså jeg har fundet ud af, at a=0,988, & når jeg så tager 2% af b, får jeg 732, stiller jeg så bare min ligning op sådan :
f(x)=732*0,988^x
?
f(x)=732*0,988^x
?
Skriv et svar til: Hjælp . Differential-/eksponentialregning .
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
