Matematik

Bestemmelse af x0 og b

18. februar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)
Hej!

Der er lige to opgaver, jeg har brug hjælp for.

1. Bestem x0, således at tangenten til grafen f(x)=(x^2)-2x-1 i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1

2. en parabel har ligningen y=x^2+bx+3, hvor b er et tal. Bestem de b, for hvilke parablen har to skæringspunkter med førsteaksen

I 2. har jeg sat diskriminanten lig nul, så jeg kan regne b ud, som så bliver til kvadratrod(12). Hvad gør man derefter?
Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2008 af Isomorphician

til opg. 2:
Diskriminanten skal ikke være lig 0, men større en nul. Ved d = 0 er der kun én løsning til funktionen

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2008 af Isomorphician

1:
tangenten er vinkelret på linjen med hældningskoefficient 5 der hvor de to hældningskoefficienters produkt er lig -1

Svar #3
18. februar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Ja, det er jo rigtigt, min fejl. Men jeg skal stadig bruge tallet kvadratrod(12) til at udregne opgaven(?)..

Svar #4
18. februar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

#2
Den regel har jeg brugt:
a*c=-1
5*c=-1
c=-0,2

dermed har jeg y=-0,2x+b. hvordan regner jeg b ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2008 af Isomorphician

der er to løsninger for alle b > 12

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2008 af Isomorphician

#4
Du skal først finde punktet hvor f'(x) = -0,2

Svar #7
18. februar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Kunne du komme med flere "keywords"? Indtil videre ved jeg stadig ikke hvordan jeg skal regne det ud..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2008 af Isomorphician

find f'(x).
find hvor f'(x) = -0,2
Hvor f'(x) = -0,2 er x0 i punktet (x0, f(x0))
Dermed kan du finde b ved at indsætte punktet i y0 = ax0 + b
y0 = -0,2x0 + b

Skriv et svar til: Bestemmelse af x0 og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.